Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسیقی بهانه ای برای درد و دل با امام جمعه ارومیه !

29 تیر ماه امسال فتوخبری برگرفته ازخطبه اخیر امام جمعه ارومیه در شبکه های اجتماعی توزیع شد با این مضمون که «مردم از این وضعیت به تنگ آمده اند و جلوی آن را بگیرید اگر نمی توانید استعفا دهید و بروید» با این توضیح که «مردم برای ورزش به استخر مراجعه می کنند ولی با آهنگ های غیرمجاز و مبتذل رو به رو می شوند» واکنش هایی را در بین اصحاب رسانه چه موافق و چه مخالف به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی منِ نگارنده نمی خواهم با این استدلال که « مردم نان ندارند پس باید بساط سازو دُنبَک شان مهیا باشد» با صحبت های انجام شده مخالفت کنم چون این دو قیاس مع الفارق بوده و نمی توان دو مقوله فوق را جایگزین یا فدای هم کرد و بنا ندارم با هوچی گر و آفتاب پرست خواندن منتقدان صحبت ها، در فضای مجازی مَعرِکه بگیرم ولی غیض نهفته در کلام خطیب به گونه ای بود که مرا برآن داشت فایل صوتی مربوطه رو چندین بار گوش کنم.

در سال 1392 مترصد رسیدن خبر کناره گیری حجت الاسلام حسنی از امامت جمعه ارومیه حس کردم «یک مشت خون داغ از قلبم سرازیر شد» ولی بعد از مدتی که دور از احساس و واقع بینانه که در موضوع تامل کردم دریافتم حجت الاسلام سید مهدی قریشی امام جمعه جوان و دانشگاهی می تواند مردم ما را نمازخوان تر و جوانان ما را مِنبری تر کند کما اینکه همین اتفاق هم افتاد و نمازگذاران مصلی امام خمینی دو برابر شده و میانگین جمعیت مخاطبان مصلی به 7 هزار نفر رسید که 30 درصد آن را هم جوانان تشکیل می دهند.

ولی چرا 30 درصد، چرا 50 درصد نه، چرا 60 درصد نه؛ شاید دلیل در نحوه موضع گیری درباره مسائل روز و اساسی استان و حاشیه راندن مسائل اساسی و اصلی کردن فرعیات نهفته است که به عنوان مثال کشیده شدن مسئله ای موسوم به وضعیت استخرها و استفاده از موسیقی به تریبون نماز جمعه ارومیه یکی از این موارد است.

استفاده از آهنگ در استخرها، بازار، پارک و ... شاید از آن درجه ارزش ندارد که موضوع یک یادداشت شود ولی از آنجا که در تریبون یک جایگاه خطیر به آن اشاره می شود لابد از اهمیت کافی برخوردار است که به آن برای خوانش و نگارش پرداخته شود!

پس جای سوال وجود دارد وقتی رهبر معظم انقلاب با فرمایشات خود که موسیقی جان دادن به بی جان هاست و نص صریح آن در خبرگزاری های معتبر آمده است و آیت الله مکارم شیرازی نیز به رغم اینکه یکی از سخت گیرترین مراجع در زمینه احکام است که همین موضوع بازار لطفیه سازی و فضاسازی توسط وهابیون علیه این مرجع شیعه را داغ کرده است با موسیقی مخالفت نمی کند ولی امام جمعه شهر ما که الحق شخصیت دانشمندی هست چرا در برابر آن می ایستد؟!

واژه ابتذال یک معنای بسیط دارد و هر کس در این زمینه خط کش و معیار و ترازوی خود را دارد پس نمی توان در این باب قضاوتی سنجیده کرد ولی واضح است که هر مکان و زمان اقتضائاتی دارد در اماکن تفریحی، مذهبی، آموزشی و ... باید از ابزارهای تبلیغاتی موثر و مناسب با فرهنگ بومی و اسلامی استفاده کرد.

و در جای دیگری از صحبت ها عنوان شده است «مردم از این وضعیت به تنگ آمده اند» ولی دقیقا کدام مردم؟ اگر همین جماعت برای لَختی از غصه قیمت نان، گوشت و ... فارغ شوند حتی اگر آهنگی نخراشیده دم گوش شان نواخته شود همچنان لبخندی نمکین به لب دارند ولی طوری عنوان می شود مردم به تنگ آمده اند گویی هر کسی در یک طرف سَر به سینه می کوبد و  لبادِه پاره می کند و گیوه های خود را می کشد که چرا آهنگ ؟!

گفتم که با این بهانه می خواهم با امام جمعه محترم ارومیه درد و دل کنم چه؛ مصلی فقط محل برگزاری نماز جمعه نیست بلکه یک مجتمع بزرگ اسلامی برای رویدادهای مختلف و کاربردهای متنوع برای نهادینه سازی اسلام ناب محمدی و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است.

ولی متاسفانه مصلی ارومیه نیز به آفت سایر مساجد کوچک حتی محوری شهر مبتلا شده است و به غیر از نمازهای جمعه،  مراسم سوگواری چهره های تاثیرگذار شهر، همایش شیرخوارگان حسینی، لیالی قدر، اعتکاف و مراسم جمع خوانی قرآن کریم این مجموعه رویدادی درخورتوجهی را میزبانی نمی کند.

سخن دیگر اینکه، به تاریخ دی ماه سال 94 بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور عنوان کردند « نماز جمعه قلب فرهنگی هر شهر است؛ مرکز فرهنگی هر شهر، نماز جمعه است» و فرمانده این قرارگاه را امام جمعه دانستند و رسالت این قرارگاه را هدایت گری سیاسی و فرهنگی عنوان کردند ولی به رغم سپری شدن چهار سال ما همچنان منتظر ظهور و بروز این ظرفیت عظیم در آذربایجان غربی هستیم.

خطبه های رعب آور و وحشت زا در نمازهای جمعه که نیز یک امر علیحده است، گرچه امام جمعه معزز ارومیه من باب امر به معروف و نهی از منکر صحنه های قیامت را به تصویر کشیده و به تکلیف خود عمل می کند ولی در جای جای قرآن کریم در ابتدا امر به معروف و دعوت به نیکی ها شده بعد از منکرات نهی شده ایم، پس اگر می خواهیم بگوییم نکن، نرو، نبین، نخور باید حتما جایگزین نیکو معرفی کنیم و عاقبت دلنشین آن را هم ترسیم کنیم ولی موضوعی است که نه اغلب بلکه همیشه مغفول می ماند.

سوال دیگرمان از امام جمعه ارومیه به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی که می خواهد هر کس توان اداره مجموعه خود را ندارد استعفا کند و برود و هم به عنوان روحانی این است که برای نهادینه سازی و معرفی شادی های حلال چقدر تلاش شده و از تریبون های مختلف استفاده کرده است سوالی که اخیرا از یک روحانی پرسیدم که مطلبم را با توصیه به استفاده از «آشیق اوخماغی قره باغ شکسته سی» به سُخره گرفت.

جان کلام هم اینکه درد و دل زیاد ولی رغبت برای درد سر کم است پس زبان در کام می گیریم و منتظر زمان و سیدمان هستیم تا شود آنچه باید شود.

یادداشت: سونیا بدیع

انتهای پیام

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۱۸۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست امام جمعه قم از وزیر ارتباطات درباره فضای مجازی

آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری ساعاتی قبل در دیدار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: با توجه به تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب – مد ظله العالی – نسبت به شبکه ملی اطلاعات، خوشبختانه در مدت زمانی محدود در این دولت، یک حرکت پرشتابی راجع به شبکه ملی اطلاعات و سایر حوزه‌های مورد نیاز کشور صورت گرفت.

آیه «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّهٍ» تنها در حوزه نظامی نیست

به گزارش ایلنا، وی آیه «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّهٍ» را شامل تمامی حوزه‌های مورد نیاز اعم از نظامی و غیر نظامی دانست و بیان داشت: دنیای امروز هر لحظه در حال تحول است و اگر عقب بمانیم دیگران منتظر ما نخواهند نشست. از سوی دیگر متأسفانه دشمنانی داریم که هر جا بتوانند ضربه‌ای بزنند کوتاهی نمی‌کنند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم مرجعیت ایران در حوزه اطلاعات و ارتباطات، خطاب به مسئولین این حوزه ابراز داشت: کار‌های شما در حال حاضر بیشتر برای تأمین نیاز‌های داخلی است؛ اما در گام بعدی باید مرجعی بشوید برای تأمین نیاز دیگر کشورها. کما اینکه در حوزه تجهیزات نظامی به این جایگاه رسیده‌ایم – آن هم در شرایط سخت تحریم – این چیزی جز جنگ اراده‌ها نیست و در جنگ اراده‌ها مؤمنان پیروز هستند چرا که خداوند می‌فرماید «إِنَّ ٱلَّذِینَ قَالُواْ رَبُّنَا ٱللَّهُ ثُمَّ ٱستَقَامُواْ تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ ٱلمَلَـئِکَهُ أَلَّا تَخَافُواْ وَلَا تَحزَنُواْ.»

وی با اشاره به اهمیت پیشرفت علمی در حوزه فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: تمام آنچه به ظاهر نشدنی جلوه می‌کند با استفاده از نخبگان داخلی امکان پذیر است. امیدواریم روزی فرا برسد که مرجع علمی بشویم و زبان فارسی ما در مراودات علمی به عنوان معیار قرار گیرد.

امام جمعه قم افزود: اهداف را بلند در نظر بگیرید، زیرا انسان مؤمن به کم قانع نیست و کار را تا جایی که آرمان‌ها به واقعیت تبدیل شوند دنبال می‌کند.

بحمدلله دارای رهبری هوشمند، مقتدر و آینده نگر هستیم

وی انقلاب اسلامی را باب خیر توصیف کرد و اظهار داشت: بحمد الله دارای رهبری هوشمند، مقتدر و آینده نگر هستیم که در زمینه‌های مختلف صاحب نظر است و وقتی اقشار مختلف از هنرمند تا صنعت گر با او دیدار می‌کنند متوجه اشراف ایشان در مسائل راجع به خود می‌شوند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به اهمیت مدیریت فضای مجازی تصریح کرد: نمی‌توانیم درب‌ها را به روی خود ببندیم، اما باید کلید این درب‌ها در اختیار ما باشد. اگر به موقع وارد عرصه نشویم، عملاً حکمرانی فضای مجازی به دست دشمنان خواهد بود.

مشکلات اقتصادی مانع دیده شدن پیشرفت‌ها

وی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در دولت سیزدهم ابراز داشت: در این کشور کار‌های زیادی انجام می‌شود؛ لکن گاهی مشکلات اقتصادی بر این خدمات و فعالیت‌ها سایه می‌اندازد.

در ابتدای این دیدار، عیسی زارع پور گزارشی از پیشرفت‌های حاصل شده در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه کرد و گفت: متأسفانه شبکه ملی اطلاعات که از حوزه‌های راهبردی کشور است، در یک دهه گذشته علی رغم تمامی زحماتی که کشیده شده، به عنوان اولویت اول مطرح نبوده است.

وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات در ابتدای دولت و در حدود یک دهه فعالیت گذشته، حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشت، اما اکنون با گذشت تنها دو سال و نیم از عمر دولت سیزدهم، به حدود ۶۰ درصد رسیده است و اکنون تمرکز ما بر روز افزایش کیفیت و بومی سازی تجهیزات است.

رشد چشمگیر کاربران شبکه‌های اجتماعی داخلی

وزیر ارتباطات با اشاره به رشد چشمگیر کاربران شبکه‌های اجتماعی داخلی اظهار داشت: به عنوان نمونه پیام رسان ایتا در ابتدای دولت حدود ۲ و نیم میلیون کاربر فعال ماهانه داشت؛ اما امروز حدود ۳۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و ترافیک آن نیز بیش از ۲۰ برابر رشد داشته است.

در حوزه فضایی معادل ۱۲ سال قبل فعالیت داشته‌ایم

زارع پور از پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه فیبر نوری منازل تا پایان سال جاری خبر داد و ادامه داد: حوزه فضایی که در دهه گذشته با کمترین قدرت پیگیری می‌شد، در این دولت احیا شد و از ابتدای دولت تا کنون ۱۲ پرتاب انجام شده که معادل ۱۲ سال قبل از آن است.

دولت هوشمند و تلاش برای الکترونیکی سازی تمامی خدمات دولت از دیگر سر فصل‌های گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این دیدار بود.

دیگر خبرها

  • دعوت امام جمعه کرمانشاه از مردم برای شرکت در دور دوم انتخابات
  • درخواست امام جمعه قم از وزیر ارتباطات درباره فضای مجازی
  • نماز جمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام صدیقی اقامه می‌شود
  • نقش بی بدیل حضرت رضا(ع) در همبستگی ملی و معنویت مردم ایران اسلامی
  • برق برخی مناطق یاسوج روز جمعه به مدت دو ساعت قطع می شود
  • امام جمعه اصفهان: حج، تمرین فشرده بندگی است
  • پیام تسلیت امام جمعه و استاندار کرمان در پی درگذشت امام جمعه فقید بلوک جیرفت
  • بیش از ۱۰۰۰ برنامه ویژه دهه کرامت در البرز اجرا می‌شود
  • لحظه تصادف امام‌جمعه شهر بلوک جیرفت
  • لحظه تصادف مرگبار و فوت یک امام جمعه